Важливо, щоб засудження терору РФ призвело до справедливих наслідків, - Зеленський

Важливо, щоб засудження терору РФ призвело до справедливих наслідків, - Зеленський

У своєму зверненні Президент України Володимир Зеленський повідомив про трагічні наслідки російського удару по гіпермаркету в Харкові.

За його словами, "станом на цей час відомо про загибель 14 людей", а "загальна кількість загиблих може бути більшою". Кількість поранених перевищує 40 осіб. Президент висловив співчуття рідним та близьким загиблих.

Зеленський подякував рятувальникам, поліції, психологам та всім, хто допомагає постраждалим у Харкові. Він також відзначив підтримку міжнародної спільноти та закликав партнерів України до рішучих дій щодо захисту від російського терору, зокрема через постачання систем ППО та винищувачів F-16.

Президент поінформував про ситуацію на фронті, згадавши Покровський напрямок на Донеччині та райони Вовчанська і Липців на Харківщині як найбільш гарячі точки. Він подякував українським воїнам за стійкість та сміливість, відзначивши заслуги окремих бригад та підрозділів.

З нагоди Дня Києва Президент Зеленський висловив подяку "всім нашим воїнам, кожному й кожній, хто захистив нашу столицю, хто допомагав, додавав сил, волонтерив і, захистивши Київ, захистив усю нашу державу".

Читайте также: