Відомий продюсер закликав українців не хейтити артистів, які відмовилися від виступів у Росії

Відомий продюсер закликав українців не хейтити артистів, які відмовилися від виступів у Росії

Музичний продюсер, керівник агентства Secret Service Entertainment Михайло Ясинський заявив, що до артистів, які почали проявляти свою патріотичну позицію лише після 24 лютого 2022 року ставиться так само, як і до людей, які до 24 лютого не вірили у російські бомбардування, злі наміри росіян, війну. Тож засуджувати це – неправильно. Про це він розповів в інтерв'ю «Главкому». 

«Я ставлюсь до них так само, як і до людей, які їздили до Білгорода чи інших російських міст. Через кордон український їздили до Криму. А потім одразу змінилися кардинально. Це нормально.

Зараз поясню. Я сам із Запоріжжя, але в останні роки дуже рідко там буваю. Але бачив там оголошення ще кілька років тому про автобусні рейси до РФ. Цілий ринок Барабашово у Харкові обслуговував тисячі росіян, які приїжджали на закупи з Білгорода. Артисти – такі самі люди. Сідали у ці маршрутки і їздили туди. А 24 лютого ці люди із Запоріжжя та Харкова пішли у наші військкомати. Бо вони щось усвідомили», – сказав Ясинський.

Продюсер зазначив, що дуже складно відмовитися від російського ринку, якщо ти у нього постійно інтегрований, маєш там друзів, бізнесові відносини: «Я б не поспішав глузувати з артистів, котрі повернулися в Україну, підтримали її. Про мене, то це привід не для глузування. Можливо, треба з розумінням поставитися. Мене хтось за такі слова може й засудить, але і їхні рішення треба поважати».

На питання, що робити із такими артистами – слухати чи ні – український продюсер зазначив, що кожна людина сама для себе повинна обрати.

«Хейтити, кенсилити – це можна також робити. Це також прояв свободи. Щось не подобається на телебаченні? Взяв пульт і перемкнув. Не подобається в Instagram щось? Видалив, заблокував. Ми зараз вільні, як ніколи.

Якщо людина, музикант, не робить нічого протизаконного і проти неї немає ніяких карних справ, я можу піти на її концерт. Або не піти. Це мій свідомий вибір. Але якщо ця людина якось непорядно себе повела й це загрожує національній безпеці, або ще будь-чому, то цим мають займатися відповідні органи», – додав Ясинський.

Нагадаємо, відомий співак Макс Барських зізнався, що на початку повномасштабного вторгнення йому погрожували політики з Росії, але він продовжував висловлювати свою позицію.