Водії можуть "влетіти в копієчку", якщо припустяться цієї помилки: що радить досвідчений автомеханік

Водії бензинових і дизельних двигунів можуть "зруйнувати" життєво важливі деталі автомобіля після простої помилки.

Зокрема, водіям потрібно дотримуватися додаткових запобіжних заходів при митті автомобіля в домашніх умовах. Про це в одному зі своїх відео в YouTube розповів досвідчений механік з 55-річним стажем Скотті Кілмер.

Він сказав, що автомобілістам ніколи не слід мити внутрішню частину своїх автомобілів, особливо моторний відсік, за допомогою потужної мийки високого тиску.

Кілмер попередив, що вода під високим тиском може пошкодити електричні роз'єми та життєво важливі деталі, такі як генератор змінного струму. Замість такого способу миття Кілмер радить залишати моторний відсік брудним, оскільки це не впливає на загальні характеристики автомобіля.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Мийки високого тиску чудово підходять для чищення під'їздних шляхів, але не настільки хороші для очищення моторного відсіку. Під'їзні шляхи просто бетонні, їх просто так не пошкодиш. Але під капотом вашої машини всіляка електроніка, комп'ютерні модулі, їх можна зіпсувати водою. Особливо водою під високим тиском", зазначив він.

Кілмер пояснив, що вода проникне в електричні з'єднання, може вивести з ладу ваш генератор, може потрапити на датчики вашого комп'ютера.

"Тоді доведеться витратити чимало часу, щоб зрозуміти, в чому справа. Подивіться, який брудний у мене двигун, він працює відмінно", зазначає автомеханік.

Кілмер запевнив автомобілістів, що вони зможуть врятувати двигун після обприскування його водою, якщо вони будуть діяти швидко.

"Що вам потрібно зробити, це взяти собі фен, від'єднати всі електричні з'єднання, висушити їх феном, а якщо у вас дійсно стара машина з проводами свічок запалювання, зніміть їх і висушіть на повітрі. Часто проблема зникне, якщо ви дійдете до місця, де є волога", сказав він.

Основне призначення антифризу охолоджувати двигун автомобіля. Циркулюючи по системі охолодження, рідина відбирає тепло від нагрітих деталей двигуна і віддає його повітря через радіатор.

Раніше для цього використовувалась звичайна вода. Але її основний недолік висока температура замерзання. Заміна антифризу грає ключову роль в забезпеченні надійної роботи автомобіля, але далеко не всі змінюють його часто, а використовують роками. Gazeta.ua розповість, що буде з машиною, якщо довго не міняти антифриз.