Вже з 1 червня: українців попередили про зміну тарифів на комуналку

Вже з 1 червня: українців попередили про зміну тарифів на комуналку

З 1 червня 2024 року в Україні зростуть тарифи на водопостачання та водовідведення майже по всіх регіонах.

Як передає "Хвиля", про це розповів автор Ютуб-каналу "Народна думка".

За його словами, це пов'язано з подорожчанням електроенергії для непобутових споживачів, до яких належать водоканали, а також зростанням ціни на хімікати для очищення води.

"Подорожчання електроенергії, і ми знаємо, що подорожчала електроенергія, вірніше, з 1 червня подорожчає для непобутових споживачів. А водоканали - це якраз непобутові споживачі, і для них електроенергія підніметься вже втретє, цього разу приблизно на 30%", – розповів експерт.

Крім того, з 1 червня Кабмін та НКРЕКУ розглядають питання підвищення ціни на електроенергію для населення. Обговорюється кілька варіантів: фіксоване підвищення тарифу близько 4,50 грн за кВт-год або запровадження диференційованих тарифів залежно від обсягу споживання.

Підвищення тарифів на світло / Фото: LeleMezzadri / depositphotos

"Другий принцип підвищення – це диференціація тарифів, тобто те, що було раніше: до 100 кВт-год. платимо за однією ціною, від 100 до 300 – за іншою, від 300 до 500 – ще за іншою, від 500 до 1000 – там вже взагалі по 10 грн. за 1 кВт-год. Обговорюється і такий принцип", - пояснив автор каналу "Народна Думка".

Тарифи на газ і тепло, за словами експерта, поки що залишаються незмінними. Втім, восени ситуація може змінитись.

Раніше повідомлялося, що в Україні запровадять "посильний тариф" на світло.

Читайте также: