Завжди приходила на допомогу. Згадаймо бойову медикиню Наталію Оксентюк

На фото Наталья Оксентюк, боевая медицина
На фото Наталья Оксентюк, боевая медицина

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам’ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Наталію Оксентюк. 

Бойова медикиня 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 24-річна Наталія Оксентюк загинула 8 березня 2022 року під час бойових дій на Харківщині. Про це повідомили побратими на сторінці 93-ї окремої механізованої бригади у Facebook.

Наталія Оксентюк народилася 4 травня 1997 року в Андронівці на Дніпропетровщині. У Дніпровському базовому медичному коледжі вивчилась на медсестру і працювала за фахом у Покровську на Донеччині.

У 2020 році Наталя підписала контракт і почала службу у 93-й ОМБр «Холодний Яр». Пройшла курси бойового медика, рятувала поранених в ООС, під Новотошківським і Старогнатівкою. Коли почалося повномасштабне вторгнення, була на курсах підвищення кваліфікації. Не завершила їх, бо навчальний центр почали обстрілювати. Повернулась до своєї бригади і вирушила на фронт.

«Наша мала! Золота дівчина, – згадує Наталю її посестра Оксана. – Вона завжди приходила на допомогу. Коли були на батальйоні, вона могла наготувати їсти, щоб хлопців накормити: то пиріжки жарили, то печиво пекли. Переймалася за побратимів. Гарна була дівчина. Могла і гримнути, якщо треба. Особливо, коли навчала бійців такмеду. А взагалі була спокійна, тиха».

Наталія Оксентюк загинула 8 березня 2022 року у Гусарівці на Харківщині. Похована в рідному селі.

Молодша сержантка Оксентюк Наталія Андріївна нагороджена орденом «За мужність» третього ступеня (посмертно).

«Главком» долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо памʼять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам’яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам’ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.

Читайте также

In Zaporizhzhia and Mykolaiv, explosions were heard
сегодня, 00:47 885 просмотрели
Взрывы в Запорожье и Николаеве