Зеленський провів засідання Ставки: основна увага - фронту

6 травня 2024 року Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки, де основна увага була приділена ситуації на фронті та підготовці до майбутніх викликів.

Главком доповів про ключові потреби та виклики, з якими стикаються українські військові на передовій.

"Готуємося. Була також доповідь щодо нашого власного виробництва зброї та комплектації наших бригад. Максимум робимо, щоб дати більше зброї для наших воїнів", - зазначив Зеленський.

Президент також наголосив на важливості своєчасного постачання зброї та снарядів від партнерів: "За політичними рішеннями має бути реальна логістика – реальне отримання зброї нашими воїнами. Всі, хто залучений, мають зараз працювати 24/7 із партнерами, зокрема зі Сполученими Штатами".

Зеленський привітав українських воїнів-піхотинців з професійним святом, відзначивши їхню вирішальну роль у захисті України: "Це основа наших Збройних Сил України – це підрозділи, які на землі своєю силою, своїми діями, своєю стійкістю визначають, чий прапор на цій землі".

Президент також повідомив про активну підготовку до інавгураційного Саміту миру у Швейцарії, закликаючи якнайбільше держав долучитися до встановлення справедливого миру та примусити Росію визнавати базові правила співжиття народів.

"Теперішній світ – це світ більшості, це такий світ, у якому ніхто не має і не повинен мати привілею нав'язувати щось іншим народам. Тим більше нав'язувати насильством", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, Сирський назвав напрямок головного удару Росії та позначив завдання ЗСУ.