Головна

Сили оборони зупинили наступ окупантів на Харківському напрямку

Силовики зупинили наступ окупантів на Харківському напрямку

Українські військові успішно зупинили російських загарбників на півночі Харківщини. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Ігор Прохоренко.

За словами військового, на Харківському напрямку тривають бойові дії з 10 травня, коли ворог розпочав наступ. Окупанти мають намір створити «буферну зону», але українські військові планують наступальні дії, щоб відновити втрачене положення.

На сьогодні обстановка там стабільна та контрольована, противник зупинений, по ньому наноситься вогневе ураження, а також плануються та проводяться Силами оборони наступальні штурмові дії щодо відновлення втраченого положення

На минулому тижні Російська Федерація залучила африканський корпус Міноборони разом з регулярними силами та підрозділами «Шторм-Z» у наступі на Вовчанськ. Проте російські загарбники завʼязли у вуличних боях та зазнали великих втрат.

Президент України Володимир Зеленський також зібрав нараду у Харкові щодо оперативної обстановки в регіоні та підготовки до опалювального сезону.

Читайте також: