Сирський відреагував на скандал із врученням повістки журналісту «Слідство.Інфо»

Сирський виступає заявою на прес-конференції
Сирський виступає заявою на прес-конференції

Головний командувач ЗСУ Олександр Сирський доручив командувачу Сухопутних військ провести службову перевірку за матеріалами, які опублікувало видання "Слідство.Інфо" щодо вручення повістки їхньому журналісту.

За матеріалами, опублікованими громадською організацією "Слідство.Інфо", мною визначено завдання командувачу Сухопутних військ ЗСУ провести службову перевірку

Він також додав, що результати перевірки будуть використані для ухвалення відповідних рішень.

Олександр Сирський також підкреслив, що діяльність журналістів користується повагою керівництва ЗСУ та охороняється законодавством України. Він зазначив, що Сили оборони ставляться з осудом до будь-яких випадків порушень з боку військових посадових осіб.

Розслідування щодо придбання дороговартісної квартири

На сайті "Слідство.Інфо" було опубліковано розслідування про те, що після вторгнення Росії в Україну, дружина голови департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Ілла Вітюка придбала дороговартісну квартиру у житловому комплексі преміум-класу на Печерську. За декларацією Вітюка, вартість квартири становила 12,8 мільйонів гривень, однак, ринкова вартість такої квартири перевищує 20 мільйонів гривень. Придбання квартири було здійснено за доходами дружини, яка зареєструвала ФОП за кілька днів до початку війни, і про яку немає інформації щодо її діяльності.

Пізніше "Слідство.Інфо" повідомило, що 1 квітня співробітники ТЦК звернулися до їх журналіста Євгенія Шульгата з повісткою. Видання заявило, що Служба безпеки України мала надати вказівку представникам військкомату через викриття Шульгатом елітного майна керівника департаменту кібербезпеки СБУ - Ілла Вітюка. Представники спецслужб запевнили, що проводять перевірку.

Читайте також