Ситуація у Вовчанську: російські окупанти потрапили в оточення

Ситуація у Вовчанську: російські окупанти потрапили в оточення

Російські окупанти оточені у Вовчанську на Харківщині

14 червня ввечері російський пропагандист Анатолій Радов повідомив, що російські окупанти потрапили в оточення у Вовчанську, Харківська область.

«По Вовчанську, ситуація на Агрегатному заводі все та ж, частина наших хлопців залишається відрізаними на його території, пробитися до них не виходить», - сказав Радов.

Під час окупації міста у 2022 році, росіяни влаштували «фільтраційний пункт» у підвалах заводу, де знущалися над місцевими мешканцями, які не співпрацювали з окупаційною владою.

Згідно з повідомленням головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, 12 червня ворог на Харківському напрямку продовжував втрачати позиції, незважаючи на залучені сили та постійне поповнення з інших напрямків.

Аналітики вказують, що кілька тижнів тому лінія фронту проходила через річку Вовча, яка ділила місто на північну і південну частини. Росіяни не змогли перебратися через річку, а українські війська зуміли відбити декілька кварталів у північній частині. Проте окупанти ще не повністю вийшли з міста.

14 червня Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська тричі атакували позиції українських військових поблизу Вовчанська та Тихого, але всі атаки було відбито.

Читайте також: