Скільки росіян здалися в полон через проєкт «Хочу жити»: розвідка назвала цифру

Зображення російських в’язнів через проєкт 'Хочу жити'
Зображення російських в’язнів через проєкт 'Хочу жити'

Головне управління розвідки повідомляє про зростання звернень російських військових до державного проекту "Хочу жити". Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов у телемарафоні.

Кількість охочих здатися в полон стала більшою. Лише в рамках цього проекту вже понад 300 російських окупантів здалося в український полон

За словами Юсова, деякі з них виявили бажання не бути обміняними або долучитись до Сил безпеки і оборони.

Проект "Хочу жити" є державною ініціативою, яка має на меті допомогти російським військовим безпечно здатися в полон. Він був запущений у вересні 2022 року Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими за підтримки Міністерства оборони України та ГУР.

На Харківщині потрапляють у полон не лише російські громадяни, але й найманці з-за кордону, зокрема з країн Африки. Про це повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин у телемарафоні.

Українські морські піхотинці взяли в полон російського окупанта під час боїв під Вовчанськом Харківської області.

Французький телеканал TF1info опублікував ексклюзивні кадри допиту полоненого російського солдата. Окупант розповів про методи ведення війни в Росії, його примусове залучення до армії і розкрив реальний стан російських окупаційних військ.

Читайте також

На війні загинув український артист
сьогодні, 15:58 0 переглянули
На війні загинув український артист