Справу проти Оксани Марченко щодо фінансування Росгвардії та МВС Росії передано до суду

Справу проти Оксани Марченко щодо фінансування Росгвардії та МВС Росії передано до суду

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо дружини підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука Оксани Марченко

Слідство встановило, що Оксана Марченко, дружина колишнього народного депутата та лідера партії "ОПЗЖ", була кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємств у Ялті. За допомогою цих компаній вона переводила мільйонні суми на фінансування Росгвардії та МВС РФ та незаконним збройним формуванням держави-агресора.

Наразі арештовано майно та активи обвинуваченої на суму понад 18,4 млрд грн, включаючи рухоме майно, нерухомість, цінні папери та корпоративні права.

Оксані Марченко інкриміновано фінансування дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, та колабораційну діяльність.

Чеський уряд викрив мережу з поширення російського впливу

Раніше було виявлено, що український політик Віктор Медведчук керував мережею з поширення російського впливу в шести європейських країнах. Міністерство закордонних справ Чехії заявило про його роль у російській операції на їхній території.

Оксана Марченко стала власницею компанії в Росії, що займається виробництвом кінофільмів. Її перша робота - проєкт "Паломниця".

Читайте також: