Столтенберг пояснив, як довго РФ зможе продовжувати війну проти України

Столтенберг пояснив, україна-росіянська війна
Столтенберг пояснив, україна-росіянська війна

НАТО акцентує на важливості підтримки України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Вашингтоні висловив упевненість у необхідності сталої підтримки України з боку країн-партнерів та союзників. За його словами, тривалість російської військової агресії залежить від надійності оборонної допомоги Заходу.

Під час виступу у Вашингтоні генсек НАТО відповів на питання журналістів щодо американської допомоги Україні та майбутнього саміту альянсу. Він наголосив, що Україна буде актуальною темою на цьому заході.

"Після повномасштабного вторгнення Росії союзники НАТО надали безпрецедентний рівень підтримки. Це було необхідним для українців, щоб вижити як суверенна нація. Але цієї зими та весни відбулися затримки та прогалини в цій підтримці, що теж позначилося на передовій", - розповів Столтенберг.

Він підкреслив, що не можна допустити повторення такої ситуації. Тому генсек НАТО очікує, що лідери альянсу на майбутньому саміті погодяться на координацію та надання допомоги в питаннях безпеки та навчання для України. Для цього Столтенберг запропонував довгостроковий фонд зі сталим фінансуванням річних сум.

"Чим більш надійною буде наша довгострокова підтримка, тим швидше Москва зрозуміє, що не може нас очікувати, і тим швидше закінчиться ця війна. Це може здатися парадоксом, але єдиний шлях до миру - це більше зброї для України", - підкреслив Столтенберг.

Генсек НАТО також привітав пакет допомоги для України на 60 мільярдів доларів, який був схвалений Конгресом США у квітні. Він відзначив, що це доповнює зусилля інших членів альянсу.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також