ТЦК отримають доступ до нової інформації про ухилянтів через реєстр "Оберіг"

ТЦК отримають доступ до нової інформації про ухилянтів через реєстр

Закон, який розширює функціональність системи "Оберіг", підписав Зеленський

Президент України Володимир Зеленський 26 червня підписав закон, який вносить зміни до порядку ведення військового обліку та розширює функціональність Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів "Оберіг".

Згідно зі змінами, Територіальні центри комплектування отримають доступ до розширеного обсягу інформації про призовників та військовозобов'язаних. У реєстрі "Оберіг" тепер будуть відображатися дані про відкриті виконавчі провадження щодо ухилянтів. Також там буде інформація про адміністративну відповідальність українців за порушення правил військового обліку та мобілізаційного законодавства.

У реєстр вноситимуться відомості про адміністративні правопорушення, передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення. Вони міститимуть дату, номер та короткий зміст протоколу або ухвали про адміністративне правопорушення.

Також, у системі "Оберіг" буде інформація про примусове виконання рішень щодо осіб-боржників, включаючи реквізити та відомості виконавчих документів. Це означає, що дані про несплачені штрафи та можливе блокування банківських рахунків також будуть відображатися у системі "Оберіг".

Читайте також: