У Києві діти отруїлися наркотичними речовинами у шоколаді

Троє дітей доправлені до Першої дитячої лікарні у Києві з ознаками інтоксикації наркотичними речовинами, що містилися в солодощах.

У лікарні було госпіталізовано двох дітей з порушенням свідомості та блюванням, а молодшу дитину треба було помістити в реанімацію. Причиною їхнього стану виявилося вживання канабісу, якого було у гуманітарному шоколаді без маркування.

Також, до лікарні була доставлена ще одна дитина зі симптомами психомоторного збудження, галюцинацій, блювання та зниженого м'язового тонусу. Причиною її стану став шоколад з псилоцибіцином, який дівчинка вживала. Інцидент було передано в поліцію.

Випадок ботулізму через рибні консерви

В Україні також зафіксовано випадок ботулізму внаслідок вживання рибних консервів, повідомило Головне управління Держпродспоживслужби у Києві. З 19 січня розпочато заходи контролю якості продукції, що міститься у ринку, та проведення лабораторних досліджень.

Комітет пропонує покарати за незаконне виробництво наркотиків під час воєнного стану

Комітет правоохоронної діяльності рекомендує посилити покарання за незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення прекурсорів, наркотичних засобів і психотропів під час воєнного стану. Законопроєкт пропонує віднести такі порушення до категорії тяжких правопорушень. Встановлюється штраф до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі від 7 до 10 років з конфіскацією майна.