У Львові таємно пройшов форум російської опозиції

У Львові таємно пройшов форум російської опозиції

У Львові відбувся форум російської опозиції на підтримку України

У Львові 22-23 травня відбувся "Форум російської опозиції на підтримку України", який несанкціоновано проводився без відома місцевої влади. Мер Львова Андрій Садовий звернувся у відповідні органи щодо цього.

“Пишуть, що у Львові сьогодні працює форум якоїсь російської опозиції. Учасники нібито Ходорковський, Каспаров, Фейгін, Шендерович та інші прізвища, мені не дуже відомі. Хто знає, це якийсь жарт?” - написав Андрій Садовий.

Інформацію про проведення форуму розмістив на Facebook-сторінці ексдепутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, якого пов'язують з діяльністю легіону "Свобода Росії".

“Львівський "Форум російської опозиції" пройшов на найвищому рівні. Було понад 40 учасників від провідних опозиційних об'єднань. У роботі взяли участь представники всіх трьох добровольчих батальйонів. Були також представники Офісу президента України та Верховної Ради. На форумі вирішили створити постійну організаційну структуру для підтримки силового опору”, - заявив Ілля Пономарьов.

За словами Іллі Пономарьова, форум розробив "Львівську резолюцію", яка підтримує "формулу миру", запропоновану Володимиром Зеленським, і закликає до зміни політичного режиму в Росії, завершення війни, повернення окупованих територій Україні та звільнення військовополонених.

На форумі також брав участь радник Офісу президента Михайло Подоляк, повідомив політолог Андрій Смолій.

Реакція на форум

Поки що, місцева СБУ та Львівська ОВА не коментували проведення цього форуму.

Депутат Олег Дунда, який був присутній на форумі, заявив, що форум російської опозиції може існувати "лише у форматі форуму російського опору, збройного опору, все інше - на сміттєзвалище".

“Але збройний опір - це не лише боротьба з автоматом в руках у складі РДК, ЛСР та партизанських загонах. І в черговий раз повторю - всі представники російського опору і поневолених народів, у тому числі і російського, мають об'єднатись і боротись за себе. Допомагаючи собі, вони допоможуть і нам скоріше перемогти, знищити імперію та зберегти життя наших захисників” - написав Дунда.

Головний розвідник Міноборони України Кирило Буданов також підтримав проведення подібних заходів, оскільки вони сприяють "наближенню кінця режиму Путіна".

Читайте також: