У «Резерв+» з'явився статус бронювання від мобілізації

Статус бронювання від мобілізації в «Резерв+»
Статус бронювання від мобілізації в «Резерв+»

У мобільному застосунку "Резерв+" тепер можна переглядати статус бронювання від мобілізації. Міністерство оборони занесло вже 340 тисяч записів до реєстру "Оберіг". Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомила про це у Facebook.

Ініціатива створення такого застосунку є результатом роботи цифрової команди Міністерства. Головна мета - забезпечити актуальну інформацію про бронювання в електронних військово-облікових документах. До цього не вдалося досягти через ручне введення даних і різні помилки. Цей процес може займати кілька тижнів або навіть місяців.

Щоб переглянути статус бронювання в "Резерв+", треба:

  • Натиснути на кнопку зображену трема крапками зправа від документа.
  • Вибрати "оновити документ".
  • Після цього буде відображено актуальний статус.

Якщо бронювання було здійснено лише на папері, статус "Заброньовано" з'явиться в застосунку. Якщо бронь ще триває, але в застосунку цього немає - новий термін буде відображено в "Резерв+".

Якщо статус бронювання не відображається в "Резерв+"

Зараз деякі накази про бронювання не можуть бути оцифровані через відсутність інформації, що ідентифікує конкретну особу. Але Міноборони активно працює над алгоритмом, щоб усі заброньовані громадяни могли переглянути актуальний статус в "Резерв+".

Нагадаємо, що з 18 червня у додатку "Резерв+" стане доступний QR-код.

Читайте також