У Росії залишилося мало часу на прорив в Україні, - Bloomberg

Мало часу на прорив
Мало часу на прорив

За останні місяці російським військам вдалося здійснити лише обмежений прорив на фронті, в боях проти українських захисників. Україна отримує значну допомогу від своїх союзників у вигляді зброї на мільярди доларів, що значно ускладнює шанси Росії на подальший прорив.

Українська сторона повідомляє про "колосальні втрати" російських сил у битвах навколо Вовчанська. Після захоплення міста Авдіївка в лютому 2024 року російським військам вдалося лише трохи просунутися вперед, намагаючись безуспішно захопити місто Часів Яр.

Російська стратегія виснаження України виявляється дорогим експериментом для самої РФ, який може призвести до надмірного знекровлення російських сил і, внаслідок цього, дати перевагу українським силам. Незважаючи на це, Путін наголошує на постійності військових цілей Росії в Україні.

Росія зіштовхується з постачанням західної зброї та зміною обмежень на завдання ударів по її території. Призначення нового міністра оборони РФ відображає необхідність максимального використання обмежених ресурсів перегрітої економіки.

Обидві сторони стикаються з труднощами з поповненням втрат особового складу. Російська армія не здатна ефективно використовувати свої переваги, витрачаючи людські ресурси неефективно. Українські сили виявляються ефективними у обороні при наявності належних ресурсів.

Раніше Путін випадково згадав про втрати армії РФ, заявивши, що вони становлять близько 20 тисяч людей на місяць.

Читайте також

Поразка України як можливість
сьогодні, 14:58 47 переглянули
Поразка України - шанс для розвитку