Україна мусить вирішити питання щодо мобілізації, щоб майбутній контрнаступ мав успіх – WP

Американська зброя допоможе Україні притупити просування Росії

Представники адміністрації Джо Байдена заявили, що надходження американської зброї допоможе Україні притупити просування Росії. Також був ухвалений великий пакет допомоги від Конгресу США. Проте, через брак українських військових та перевагу Москви у вогневій потужності, Київ може піти в контрнаступ не раніше 2025 року.

Заявлено, що нова зброя від США допоможе Україні виграти час для поповнення військових рядів та зміцнення оборони перед очікуваним російським нападом.

Хоча Росія втратила багато військових на війні в Україні, вона все ще має переваги у живій силі та техніці, оскільки Москва продовжує випереджати Захід у виробництві зброї.

«Ситуація з кадрами є зростальною проблемою. І якщо це не буде виправлено, то цей пакет допомоги не вирішить усіх проблем України», – заявив колишній морський піхотинець США Роб Лі.

Американські чиновники визнали, що розмови про кадровий дефіцит в Україні є делікатним темою.

«Хто ми такі, щоб говорити: „Вам просто потрібно набрати більше людей для боротьби“. Але водночас це реальна проблема. Закони, які вони ухвалили за останні пару тижнів, допоможуть їм, але їм потрібно мобілізувати більше сил і знайти спосіб надихнути більше українських чоловіків вийти на передову», – зазначив чиновник.

Генерал-майор та аташе з питань оборони Польщі Кшиштоф Нольберт вважає, що оновлення українських сил і придбання зброї призведе до успіху, враховуючи виснажений стан та погано навчені війська РФ.

Експерти вважають, що Україні потрібно прискорити мобілізацію, адже спочатку необхідно навчити новобранців, щоб уникнути проблем з попереднім контрнаступом.

Також був ухвалений законопроєкт про мобілізацію, який передбачає облік військовозобов'язаних і оновлення їхніх даних. Це спростить процес мобілізації для влади, адже будуть актуальні дані про потенційних новобранців.