Україна провела одну з найбільших атак дронів по території РФ – Reuters

Українські дрони завдали удару по одному з найбільших нафтопереробних заводів Росії

Українські дрони атакували нафтопереробний завод, розташований на відстані близько 1300 км від лінії фронту. Зазначається, що було пошкоджено третій за величиною нафтопереробний завод у Росії, а також підприємство, що виробляє "Шахеді". Про це повідомляє Reuters.

Відеозаписи показують, як дрон врізався в нафтопереробну установку CDU-7 на заводі "Танеко". Ця установка становить половину загальної річної виробничої потужності заводу. Удар був спрямований на регіон Татарстан, що знаходиться в південному східному напрямку від Москви. 

За даними української розвідки, Україна здійснила атаку на значний російський нафтовий об'єкт у Татарстані з метою зменшення доходів Росії від нафти. Джерело також повідомило про удар по підприємству "Шахедів", що спричинив "значні збитки".

Раніше було зазначено, що Росія масово виробляє дрони на заводі в особливій економічній зоні "Елабуга".

Дрони атакували інший нафтопереробний завод в Татарстані

Поруч з нафтопереробним заводом "Танеко", було атаковано також нафтопереробний завод "Елаз-Нафтопродукт". Удар також призвів до пошкоджень на гуртожитку. За свідченнями місцевих жителів, вибухи також сталися в особливій економічній зоні "Алабуга". Варто також відзначити, що відстань від кордону України до цих нафтопереробних заводів становить близько 1200 км.

Зазначимо, що в результаті атаки на гуртожиток у Алабузі сталося постраждало семеро студентів.