Україна розслідує майже 30 воєнних злочинів, пов'язаних зі смертю спортсменів

Україна розслідує майже 30 воєнних злочинів, пов'язаних зі смертю спортсменів

Українські правоохоронці розслідують 29 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів, які призвели до смерті спортсменів. Про це повідомив перший заступник генерального прокурора Олексій Хоменко. Зокрема, він зазначив, що з початку вторгнення загинуло 50 українських спортсменів, а 29 справ були розпочаті для їх розслідування.

Окрім цього, п'ятеро окупантів вже були повідомлені про підозру у вчиненні злочинів. Хоменко також наголосив, що повний масштаб злочинів Росії буде відомий лише після деокупації.

Заступник генпрокурора зазначив, що головним засобом для притягнення до відповідальності російських злочинців є національне законодавство України. Він також навів статистику про те, що внаслідок вторгнення РФ були знищені або пошкоджені 166,2 тис. цивільних об'єктів, зокрема 134,1 тис. житлових будинків, 3,3 тис. навчальних закладів та 770 закладів охорони здоров'я.

Слід зазначити, що від початку конфлікту загинуло 479 українських спортсменів і тренерів, а також зруйновано 518 об'єктів спортивної інфраструктури. Українське Міністерство молоді та спорту вимагає відсторонити російських та білоруських атлетів, які підтримують війну, від участі в Олімпійських іграх.

Читайте також: