Україна таємно перекинула бригади під Харків перед російським наступом – Sky News

Україна таємно перекинула бригади під Харків перед російським наступом – Sky News

Уряд України виправив ситуацію на фронті в Харківській області, перекинувши додаткові сили за кілька днів до нової спроби росіян прорватися до Харкова 10 травня. Про це повідомляє британське видання Sky News, посилаючись на слова бійців.

"Ми били по танках на кордоні... це вже була справжня війна", - розповів командир артилерійського підрозділу.

Також інший командир підтвердив, що бригаду перекинули для зміцнення оборони на цьому напрямку. Неназваний співрозмовник розповів, що на початку наступу росіян на Харківщину, були моменти, коли він боявся, що "ми втратили лінію фронту".

"Досі у них був шанс. Зараз у нас таких прогалин немає. Я задоволений, що нам вдалося стабілізувати ситуацію", - зазначив командир артилеристів.

Противник почав наступ з артилерійського обстрілу українських позицій, але з того часу ситуацію вдалося стабілізувати. Незважаючи на це, президент Зеленський попереджає, що наступ в Харківській області може бути першою хвилею, за якою наступатимуть інші.

Російські загарбники знищили місто Вовчанськ, але їм не вдалося його захопити. Відбувається евакуація місцевих жителів північної частини міста, а сили оборони продовжують відбивати атаки ворога.

Пов'язані новини:

  • Оборонний вал на Харківщині. Великий "розпил" у деталях
  • Навіщо окупантам потрібний Вовчанськ: відповідь ISW

Читайте також: