Головна

Українці можуть залишитися без допомоги: кому загрожує відмова у субсидії на комуналку

Символ грошей в жовтому околі

Українцям розповіли, кому можуть відмовити у субсидії на комунальні послуги

Є випадки, коли українцям відмовляють у виплаті субсидії. Це пов'язано з тим, що для отримання субсидії потрібно відповідати певним умовам, до яких входять і дорогі покупки.

Мешканець Львівської області Василь Мелех дізнався, чи має він право на субсидію, якщо продав свій будинок, отриманий у спадок, і купив новий трактор. За даними пункту 14 Постанови № 848, субсидія не призначається, якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім'ї має у власності транспортний засіб, випущений менше п'яти років.

На 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, має у власності транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше п'яти років (крім мопеда та причепа).

Також необхідно вказати наявність транспортних засобів у декларації. При поданні декларації на наступний період потрібно вказати, що у вас є трактор і перерахувати його характеристики. За даними технічного паспорту буде визначено, чи маєте ви право на субсидію.

Окрім цього, є ще кілька випадків, за яких субсидію не призначають. Якщо хтось із складу домогосподарства або член сім'ї протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією здійснив купівлю майна або операції з іноземною валютою на суму більше 50 тисяч гривень.

Якщо ви маєте питання щодо отримання субсидії при купівлі майна, зверніться за консультацією до Пенсійного фонду. Також житлова субсидія не призначається, якщо у кого-небудь з домогосподарства на рахунку в банку є більше 100 тисяч гривень.

Українцям варто враховувати ці умови, якщо вони мають намір отримувати субсидію.

Читайте також: