Українські хакери потужно атакували сайти російських компаній

Українські хакери потужно атакували сайти російських компаній

Українські хакери атакували сайти російських компаній, що підтримують війну РФ проти України, серед них ті, що допомагають окупаційним військам. Про це повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України в Telegram.

За даними ГУР, активісти групи BO Team разом з експертами ГУР продовжують атакувати об'єкти на території держави-агресора, знищувати важливі дані та обладнання, паралізувати роботу та завдавати збитків, створюючи напружену обстановку в Росії.

Протягом минулого тижня було знищено:

  • понад 100 терабайт даних компанії OrbitSoft, яка розробляла програмне забезпечення для російської окупаційної армії;
  • усі дані на 8 серверах компанії Orient Systems, що постачала навігаційне обладнання для виробників військової техніки, зокрема БПЛА;
  • усі дані на 19 серверах інтернет-провайдерів у місті Нижній Новґород - "Линктелеком НН" та "Аксесс Телеком". Абонентам цих провайдерів надійшли листи, що нагадували про необхідність відшкодування витрат на війну проти України.
Блок галереї

Нещодавно кіберфахівці ГУР вимкнули касові апарати в Криму та зупинили рух по Керченському мосту.

Також Головне управління розвідки України атакувало російських інтернет-провайдерів у тимчасово окупованому Криму, постраждали кілька великих надавачів послуг.

Нагадаємо, що українська ІТ-армія провела масштабну атаку на російську банківську систему, включаючи "Національну систему платіжних карток" (НСПК) - оператора карток "Мир".

Міжнародна спілка електрозв'язку, орган ООН з глобального електрозв'язку, розглядає скарги від України та європейських країн на втручання російських супутників у роботу навігаційних служб та телеканалів.

Крім того, Міжнародний кримінальний суд розслідує кібератаки на українську критичну інфраструктуру як можливі воєнні злочини.

Читайте також: