Головна

Укренерго залучило в уряду Німеччини €30 мільйонів

Представники Укренерго і німецького уряду

"Укренерго" залучило 30,4 млн євро від уряду Німеччини для підвищення надійності роботи української енергетичної інфраструктури.

Ці кошти будуть використані для забезпечення стабільної роботи мережі "Укренерго" і підвищення стійкості української енергосистеми. Проведення цього проєкту дозволить покращити передачу електроенергії у країні і зміцнити співпрацю між українською та європейською енергосистемами.

"Ми щиро вдячні Уряду Німеччини та державному Німецькому банку розвитку KfW за надану допомогу. Кредитні кошти, які ми отримали від наших партнерів, будуть використані на реконструкцію однієї з наших підстанцій у західному регіоні. Після модернізації, цей об'єкт буде відповідати вимогам ENTSO-E щодо надійності роботи системи електропередачі та безпеки мережі. Також з отриманими коштами буде закуплено високотехнологічне обладнання для підстанцій, що зазнали пошкоджень під час ворожих ракетних та дронових атак", - повідомив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

З початку вторгнення, за підтримки Німецького банку розвитку KfW, НЕК "Укренерго" вже отримала фінансову допомогу на розбудову та відновлення мережі передачі електроенергії на загальну суму близько 208,8 млн. євро (з урахуванням нового кредиту).

Читайте також: