Укрзалізниця розробить нові правила перевезення тварин у поїздах

Укрзалізниця розробить нові правила перевезення тварин у поїздах

Організація порятунку тварин і довкілля UAnimals разом з Укрзалізницею робитимуть зміни в правилах перевезення тварин у потягах. Про це повідомили на сторінці UAnimals в Instagram.

“Спільно змінимо деякі застарілі пункти правил проїзду в поїздах, щоб зробити їх більш інклюзивними для людей з тваринами. Організуємо соціальну кампанію, щоб закликати пасажирів без тварин ставитися людяніше до пасажирів з тваринами”, - підкреслили в дописі.

Нагадаємо, днями мережу сколихнув допис про те, що військовослужбовцю Нацгвардії на ім'я Валерій дорогою від Києва до Чернігова довелося їхати в тамбурі потяга, тому що йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через службового собаку лабрадора, який був з ним. За правилами “Укрзалізниці” лише викуплений купе дає підставу для проїзду з собакою, вищою за 45 сантиметрів.

Правила перевезення тварин

  • Собаки великих порід (вище 45 см у холці) з намордником та поводком перевозяться в окремому купе купейного вагона не більше двох особин. Пасажир повинен оплатити вартість проїзних документів за кількістю незайнятих місць у купе повним тарифом.
  • Пасажир має право перевозити дрібних кімнатних тварин, які не створюють загрозу оточуючим (собаки малих порід, коти, птахи і т.д.), у поїздах та вагонах всіх категорій (крім вагонів типів “СВ” та “М”) у спеціальних контейнерах або переносках.
  • У регіональних поїздах собаки великих порід (вище 45 см у холці) перевозяться в крайніх тамбурах першого й останнього вагонів під наглядом супроводжуючої особи. Собаки великих порід (вище 45 см у холці, не більше одного) перевозяться з намордником та поводком.

Дівчина, яка поділилася цією історією, опублікувала переписку з “Укрзалізницею”, де представники компанії заявили, що розуміють застарілість цих правил і потребують оновлення. Однак, це не є швидкий процес і вже йде робота над ним.

Також з'явилися нові деталі гучної історії про військового з лабрадором.

Читайте також: