Умєров: росіяни скинули на Україну майже 10 тис. КАБів від початку року

Умєров: росіяни скинули на Україну майже 10 тис. КАБів від початку року

Міністр оборони: Російські війська скинули майже 10 000 бомб на Україну

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що з початку 2024 року окупаційні війська Росії скинули по території України майже 10 000 керованих авіаційних бомб. Про це він написав у Facebook, коментуючи удар РФ по "Епіцентру" у Харкові 25 травня.

"Ворожий удар по будівельному гіпермаркету міста-героя Харкова, здійснений у суботу посеред білого дня, коли там могли перебувати сотні людей, - це ніщо інше, як черговий акт геноциду українського народу путінським режимом. Це свідоме вбивство мирного населення. Наша країна потребує більше сучасних систем ППО та авіації. Ми щодня і за кожної нагоди говоримо про це з нашими союзниками. Тільки з початку року ворог скинув на нашу землю майже 10 000 КАБів", - ідеться у дописі.

Нагадаємо, восьмирічний Михайлик учора не дочекався тата додому. Чоловік був у гіпермаркеті "Епіцентр", коли туди поцілили російські ракети. Він працював у відділі декору, під час удару був всередині.

Як відомо, Росія в суботу, 25 травня, завдала чергового жорстокого удару по Харкову - по будівельному гіпермаркету. У приміщенні магазину могли перебувати понад 200 людей.

Крім того, близько 19:00 25 травня росіяни завдали чергового удару по центру Харкова, влучивши в район щільної житлової забудови. В обласній прокуратурі зазначили, що під час другого російського ракетного удару в центрі міста постраждали 25 людей, серед них - 14-річний хлопець.

Читайте також:

  • Обстріл "Епіцентру" в Харкові: з'явилося відео моменту влучання
  • Удар по центру Харкова: з'явилися фото наслідків

Читайте також: