Уночі дрони долетіли до дев'яти областей: як відпрацювала ППО

Уночі дрони долетіли до областей
Уночі дрони долетіли до областей

Окупанти напали на Україну безпілотниками

У ніч на 11 лютого російські окупанти нападли на Україну, випустивши 45 ударних безпілотників Shahed-136/131. За даними Повітряних сил Збройних сил України, вдалося знищити 40 з них. Напад був здійснений з районів Балаклава та мис Чауда, які знаходяться в Криму.

З метою відбиття цього повітряного нападу, використовувались зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України, а також засоби радіоелектронної боротьби.

Повітряники повідомили, що в результаті бойових дій було знищено 40 безпілотників Shahed-136/131 противника в межах декількох областей України, зокрема Київської, Вінницької, Житомирської, Кіровоградської, Миколаївської, Черкаської, Одеської, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Порушення на Дніпропетровщині та Миколаївщині

Не лише вночі 11 лютого, але й у вечірній час 10 лютого російські окупанти випустили безпілотники Shahed-136/131. Внаслідок цього, близько 23:00 випадали вибухи в передмісті Дніпра. Через 15 хвилин вибухи повторилися, а також схожі звуки було почути в Миколаєві. За даними мера Миколаєва Сєнкевича, під час повітряної тривоги в місті сталася пожежа на відкритій території. Але подальшої інформації про постраждалих немає.

Читайте також