В ISW пояснили, чому Україна не може захистити об'єкти енергетики

В ISW пояснили, чому Україна не може захистити об'єкти енергетики

На думку експертів з Інституту вивчення війни, недостатність ракет для систем протиповітряної оборони заважає Силам оборони захистити важливу інфраструктуру від атак Російської Федерації.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що на кожну ракету-перехоплювач Повітряних сил, яка захищає енергосистему від російських ударів, припадає від п'яти до шести ракет для запуску по Україні со. За його словами, для ефективного протистояння атакі Росії потрібно відповісти щонайменше 12 ракетами ППО на 10 запущених ракет.

Сахарук підкреслив, що недостатність ракет-перехоплювачів заважає захистити енергетичні об'єкти, які Україна відремонтувала або ремонтує.

У звіті ISW також зазначили, що кампанія повітряних ударів Росії по енергосистемі України вже призвела до серйозних обмежень у виробництві електроенергії в країні.

"Російські війська змогли використати нестачу сучасних західних систем ППО для максимального пошкодження енергетичних потужностей країни впродовж 2024 року", - йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: