В РНБО розказали про "шалений" вплив російської агентури в Словаччині

Результати місцевих виборів у Словаччині підтверджують, що Росія намагається роздмухувати безпекову й політичну ситуацію в Європі.

Вплив російської агентури там просто "шалений", заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Усвіті зараз існує певний розподіл країн. Частина демократичних країн, які підтримують права людини, свободу слова, розуміють цінності - підтримують Україну. Всього близько семи держав стали на бік Росії. Але є партнери, які починають потихеньку спостерігати, чим все це буде закінчуватись. Чи багато таких країн? Ні, таких країн небагато", - додав секретар РНБО.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Данілов прокоментував вибори у Словаччині, де перемогла проросійська сила. Він вважає, що вплив російської агентури у Словаччині значний:

"Можу сказати, що це право вибору народу Словаччини, який зробив такий вибір. Але майте на увазі - вплив російської агентури в Словаччині просто шалений. Росіяни спочатку були в Празі, але за рахунок того, що їх там трохи поганяли, вони перебралися в Братиславу. І те, що ми на сьогодні бачимо, - це вплив РФ, яка намагається роздмухувати ситуацію в Європі".

Словаччина звинуватила Російську Федерацію у втручанні в парламентські вибори. Братислава у понеділок викликала співробітника російського посольства після зауважень РФ щодо "американського сліду" в країні.

Днями популістська партія на чолі з колишнім прем'єром Словаччини Робертом Фіцо отримала 23% голосів на парламентських виборах, обійшовши центристську "Прогресивну Словаччину" з 18%.

Ще під час минулого прем'єрства Фіцо займав виразно проросійську позицію, закликав до зняття санкцій проти РФ, запроваджених за окупацію Криму.

Колишній прем'єр Словаччини Фіцо, партія якого "Курс - нова демократія" перемогла на парламентських виборах, знову виступив за роботу над мирним врегулюванням в Україні. Він заявив, що наполягатиме на "якнайшвидших мирних переговорах".