Військові кібери зламали сервери компаній, які допомагають РФ воювати проти України

Військові кібери зламали сервери компаній, які допомагають РФ воювати проти України

Військові хакери сьогодні, 12 червня, зламали сервери партнерів російського військово-промислового комплексу. Зокрема, йдеться про понад 15 сайтів російських компаній.

Військові кібери втрутилися в роботу сайтів компаній, які залучені у ВПК ворога. Замість стартових сторінок на цих сайтах з’явилося зображення стилізованої труни у вигляді матрьошки з написом «С Дном россии».

Серед підприємств, чиї сервери зазнали атаки, є «НДТ-РТ», яка займається радіаційною безпекою підприємств, можливо обслуговує стратегічні об'єкти, та «МехТрейд», яка продає верстати та обладнання та підозрюється в обході санкцій.

В травні військові хакери втрутилися в роботу більше 15 російських сайтів і зупинили їх роботу. Всі ці сайти належали до системи розповсюдження російських наративів у українському інформаційному просторі.

Нагадаємо, українські хакери атакували російські сайти, що підтримують компанії «Ремдизель», виробника бронемашин «Ахмат».

Також в Росії відбувся масштабний збій в роботі електронних сервісів через масивну DDoS-атаку хакерів Головного управління розвідки України.

Раніше стало відомо, що затримання заступника міністра оборони Російської Федерації Тимура Іванова стало результатом дій Головного управління розвідки України.

Варто зазначити, що перший у світі рейтинг кіберзлочинності, складений Оксфордським університетом та Університетом Нового Південного Уельсу, очолила Росія.

Читайте також: