Ворог наступатиме в найближчі місяці: Буданов назвав напрямок

Наступ російських військ очікується на початку літа

Стратегічним напрямком для російських військ є Покровськ, а також можливе просування в бік Часового Яру на Донеччині. Про це заявив керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

«Ми очікуємо посилення російських наступальних дій наприкінці весни і на початку літа, особливо в районі Донбасу. Трохи підсуватимуться до Часового Яру. Рухатимуть у бік міста Покровськ, у стратегічному напрямку на Покровськ», - сказав Буданов.

За словами Буданова, значних змін на фронті не відбудеться до початку очікуваного російського наступу. Ситуація, хоча й складна, залишається контрольованою.

Крім того, керівник ГУР вважає можливим також український контрнаступ, але не розповів про нього детальніше, оскільки відповідальність за це покладена на Генштаб ЗСУ.

Варто нагадати, що російська окупаційна армія намагається захопити село Роботине Запорізької області, але поки безуспішно.

Також тривають активні бої за Часів Яр на Донеччині, де росіяни намагаються створити плацдарми для майбутнього наступу.

За даними розвідників, Росія планує новий наступ на травень-червень 2024 року, і війська будуть намагатися наступати на позиції ЗСУ протягом усього літа.

Хоча президент Зеленський заявляв про стабілізацію ситуації, все ж Росія має намір здійснити новий наступ.

Проте, за даними британських розвідників, росіяни дещо зменшили темп свого наступу на фронті в Україні, можливо через втрати армії і «президентські вибори».