Залучав бійців до будівництва маєтку: суд обрав запобіжний захід командиру тероборони

Бойці будують маєток під командою тероборони
Бойці будують маєток під командою тероборони

Суд встановив заставу в розмірі 2 млн грн для командувача сил територіальної оборони "Південь"

Командувач сил територіальної оборони "Південь", який залучав бійців до будівництва свого маєтку, отримав запобіжний захід у вигляді 2 млн грн застави. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

"За матеріалами ДБР Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід командувачу сил територіальної оборони "Південь" у вигляді 2 млн грн застави. Наразі прокуратура готує апеляцію, оскільки сторона обвинувачення просила суд обрати командувачу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави у 5 млн грн.", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 3 червня 2024 року командувач регіонального управління сил територіальної оборони "Південь" отримав підозру за примусове залучення підлеглих до будівництва свого приватного будинку.

Він залучив трьох військовослужбовців до будівництва своїх маєтків у 2023 році. Вони понад рік будували будинок для командира і отримували доплати за небезпечні завдання на передовій.

Додатково, Державне бюро розслідувань виявило зловживання посадовцями у військових частинах на Львівщині. Зокрема, один із керівників вказував своїм підлеглим будувати маєток для нього.

Також слідство поліції Хмельницької області розслідує кримінальну справу, в якій згадується керівництво 48 інженерної бригади командування Сил підтримки ЗСУ.

Читайте також