Замість ТЕЦ: у Харків привезуть газотурбінні електростанції

Харківська область отримає підтримку іноземних партнерів для посилення енергетичної безпеки

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов повідомив про те, що іноземні партнери повністю розуміють та підтримують посилення енергетичної безпеки Харкова.

Під час зустрічі з делегацією послів з Естонії, Данії, Швеції, Франції та представниками ООН, а також віцепрем'єр-міністром з відновлення Олександром Кубраковим та очільницею комітету ВРУ з регіонального розвитку Оленою Шуляк було освітлено пошкоджену житлову та енергетичну інфраструктуру Харкова і обговорено підготовку до наступної зими.

Олег Синєгубов подякував делегатам за допомогу в забезпеченні області альтернативними джерелами енергії та анонсував підтримку у вигляді децентралізованих систем та відбудови.

Очікується, що найближчим часом до Харкова доставлять покупні газотурбінні електростанції, які допоможуть поліпшити ситуацію з дефіцитом електроенергії.

Представники європейських країн підкреслили свою чітку позицію і надалі підтримувати Україну в боротьбі проти окупантів та недопущення жодних "санітарних зон".

Нагадаємо, експерт відповів, чи зможе Україна пройти наступну зиму без відключень електроенергії.