Затримки українських автобусів на кордоні. Поліція Польщі відреагувала

Польська поліція заперечує зупинку автобусів на кордоні з Україною

Польська поліція стверджує, що інформація про зупинку автобусів на кордоні з Україною є неправдою. Речниця головного коменданта польської поліції Катажина Новак повідомила, що поліція не контролює перевезення людей та гуманітарної допомоги.

Раніше, віцепрем'єр України Олександр Кубраков повідомив, що польські протестувальники та поліцейські зупиняють автобуси з України і затримують пасажирів без пояснення причин.

Консул України в Дорогуську виїхав на пункт пропуску через затримки

Український консул в Любліні негайно вирушив на пункт пропуску в Дорогуську. Це сталося через появу інформації про безпідставні затримки пасажирських автобусів польськими протестувальниками.

Згадаємо, що 9 березня прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск зустрівся з фермерами, але жодної угоди не було досягнуто. Фермери оголосили про продовження страйків. Туск заявив, що не збирається закривати кордон з Україною, а пропонує фермерам підтримку з державного бюджету.

Уряд України готовий на певні обмеження у торгівлі з Європейським Союзом для української агропродукції, при умові, що Євросоюз прекратить експорт сільськогосподарської продукції з Росії.