Зеленський – після обстрілу Харкова: Можемо змусити Росію до миру

Зеленський – після обстрілу Харкова: Можемо змусити Росію до миру

У Харкові сьогодні, 30 червня, стався ще один атака з боку Росії. Ворожа авіабомба вдарила поштовий термінал, що є цивільним об'єктом. Наразі відомо про 10 поранених і одного загиблого. Постраждалим надають необхідну допомогу.

Президент України Володимир Зеленський повідомив про це у відеозверненні вечором, пише "Хвиля".

"Ці їхні бомби - одна з ключових основ путінської здатності воювати. Чим швидше світ допоможе нам розібратися з російською бойовою авіацією, яка запускає ці бомби, чим швидше ми зможемо завдати ударів - цілком справедливі, до речі - по російській військовій інфраструктурі, по військових аеродромах, тим ближчим буде мир. Справжній мир", - сказав президент.

Також читайте:  Провокаційні дії Лукашенка з демонстрацією сили

Зеленський підкреслив, що світ має достатню силу, щоб примусити Росію до миру.

"І зокрема, у захисті Харківської області від російського наступу ми довели, що рішучість партнерів дійсно допомагає. Удари по російському прикордонню допомогли захистити життя. Також допоможуть і подальші рішення - сміливі рішення, які повинні бути, яких ми потребуємо і про які говоримо постійно з нашими партнерами. Найближчими тижнями ми продовжимо комунікацію, щоб отримати необхідні рішення", - наголосив глава держави.

Нагадуємо, що Україна та США обговорили передачу Patriot, зброї та боєприпасів.

Читайте також: