Зеленський розповів про плани окупантів до 9 травня

Росія планує захопити Часів Яр перед Днем перемоги

Росія має намір захопити селище Часів Яр в Донецькій області до 9 травня - Дня перемоги. Президент України Володимир Зеленський заявив про це в інтерв'ю NBC News. За його словами, якщо українські війська зможуть тримати оборону, ці плани Росії будуть розбиті.

«Росія хоче до 1 червня мобілізувати 300 тисяч бійців. Ми до цього готуємось. До 9 травня Росія розраховує на сході України зайняти Часів Яр... Я розраховую, що ми вистоїмо, що надійде зброя вчасно, і ми зможемо відбити ворога, а потім розбити плани РФ щодо повномасштабних контрнаступальних дій у червні», – сказав президент.

Зеленський також зазначив, що українським бійцям на сьогодні не вистачає необхідного озброєння для оборони. Тому він розраховує на допомогу від США. Він заявив, що бійцям не вистачає техніки для протидії російським дронам-розвідникам та артилерійських снарядів.

За даними британської розвідки, обстріли Часового Яру здійснюються за тактикою, що вже використовувалася росіянами під час наступу на Авдіївку. Раніше було повідомлено, що Росія доручила своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

Речник угруповання військової стратегічної групи «Хортиця», Назар Волошин, пояснив, що якщо росіяни займуть Часів Яр, вони матимуть можливість продовжити наступ на інші міста Донеччини.