Зеленський відповів, чи може допомога США допомогти стабілізувати ситуацію

Президент Володимир Зеленський вважає, що схвалена Палатою представників у Конгресі США допомога дозволить Україні стабілізувати ситуацію на фронті та перехопити ініціативу. Про це він заявив в ефірі NBC News.

"Я вважаю, що ця підтримка справді зміцнить збройні сили. Я молюся, і ми матимемо шанс на перемогу, якщо Україна дійсно отримає системи озброєння, які нам так потрібні, які так потрібні тисячам солдатів. Зараз у нас є шанс стабілізувати ситуацію і перехопити ініціативу, тому нам справді потрібно мати системи озброєння", - сказав глава держави.

Зеленський зазначив, що Україна потребує далекобійної зброї, щоб не втрачати людей, які перебувають на передовій.

"У нас є втрати, тому що ми не можемо дотягнутися так далеко. Наша зброя не так далекобійна. Нам потрібна і ППО. Це наші пріоритети зараз", - додав він.

Журналістка уточнила, чи допоможе американська підтримка Україні виграти війну, чи просто продовжить її.

"Це залежить від того, коли ми справді отримаємо зброю на землі. ...Якщо ми отримаємо її за півроку - добре, але у нас процес зупиниться на півроку, і в нас будуть втрати за кількома напрямками. Втрати в людях та техніці", - відповів Зеленський.

Також він наголосив, що довіряти російському диктатору Володимиру Путіну не можна.

"Стратегія припинення війни має ґрунтуватися не на словах Путіна чи людей з його оточення, а на чомусь дуже конкретному, чомусь дуже відчутному в Україні, незалежній та демократичній. Я впевнений, що всі у цьому зацікавлені. Усі політичні лідери також зацікавлені у тому, щоб Україна була незалежною, суверенною та демократичною. Це на користь і республіканців, і демократів" - заявив Зеленський.

Також президент зазначив, що "американці передусім захищають свободу та демократію у всій Європі".

"Армія США зараз не має воювати, захищаючи країни НАТО. Це роблять українці. Цивілізований світ лише дає боєприпаси, і я вважаю, що це правильне рішення" - пояснив глава держави.

Прем'єр Денис Шмигаль розповів, на що підуть схвалені Палатою представників США кошти.

А у ЗСУ сказали, яке озброєння хотіли б отримати в рамках нового пакету допомоги США.