Зменшення призовного віку: ТЦК викликатимуть 25-річних для оновлення даних

Закон про призовний вік набув чинності

Україна вводить низький призовний вік. Тепер, згідно з новим законом, 25-річних чоловіків будуть викликати до військової служби. Про це повідомила прес-служба Генштабу.

Однак, згідно з законом, 25-річні чоловіки вже не будуть рахуватися як призовники, але будуть включені до числа військовозобов'язаних.

«Удосконалення організації військового обліку призовників здійснюється у контексті реформування системи підготовки громадян до проходження служби та готовності до виконання конституційного обов'язку щодо захисту батьківщини», – заявили в Генштабі.

У зв'язку з цим, дозволом закону, військові комісаріати викликатимуть 25-річних для збору та уточнення інформації, проходження медогляду та отримання відповідних документів.

Генштаб також повідомив, що після підписання указу про демобілізацію, близько 7 тисяч людей будуть звільнені в запас.

Спрощення взаємодії між державою та військовими

Закон про е-кабінет військовозобов'язаного, підписаний президентом України Володимиром Зеленським, спростить бюрократичні процедури. Цей закон включає три основні зміни, які полегшать взаємодію між державою та військовозобов'язаними.

Президент також підписав закон про забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. Цей закон скасовує статус обмежено придатних до військової служби і вимагає повторного медичного огляду для всіх чоловіків, які були визнані обмежено придатними.

Також президент підписав закон про створення електронного реєстру військовозобов'язаних, який спрощує процеси військового обліку. Цей закон передбачає внесення змін до законів про реєстр призовників, військовозобов'язаних та статус ветеранів війни та їх соціальний захист.