ЗСУ пояснили, що за невідомі дрони вночі збивали над Україною

Проти України нічного 28 квітня російські окупанти використали чотири "Шахеди" та п'ять розвідувальних безпілотників невідомого типу. Про це повідомив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук у прямому ефірі.

Плетенчук пояснив, що росіяни використали розвідувальні дрони, а не бойові БпЛА. "Це розвідка, вони постійно шукають об'єкти для можливих атак. І фактично майже кожен день вони їх втрачають, тому що ведеться бойова робота, постійно їх збивають. І над Миколаївщиною, і над Херсонщиною, і над Одещиною", - сказав він.

За словами Плетенчука, Росія використовує різні типи дронів під час розвідки, зокрема "Орлан-10", ZALA, Supercam. Рідше застосовується "Форпост" або Mohajer-6.

Вночі російські окупанти знову атакували Україну, використавши чотири БпЛА типу Shahed та п'ять БпЛА невстановленого типу. За допомогою систем протиповітряної оборони України вдалося знищити всі "Шахеди" та один БпЛА невстановленого типу.

Раніше повідомлялося, що російські загарбники вдарили "Шахедами" по Миколаєву. Внаслідок цього постраждали будівлі двох готелів і об'єкт теплогенеруючої інфраструктури.