ЗСУ почали полювання за російськими крилатими авіабомбами - ЗМІ

Україна розпочала пошуки складів з російськими крилатими авіабомбами

Україна почала полювання за складами з російськими крилатими авіабомбами, які стали великою проблемою для ЗСУ в останні місяці. Про це пише Business Insider, аналізуючи останні удари дронів по російській території.

Видання зазначає, що плануючі авіабомби вкрай важко перехопити в польоті, а скидають їх з літаків далеко за межами радіусу дії українських систем ППО. Тож для протидії цій загрозі треба бити по літаках на аеродромах, або безпосередньо по складах з бомбами.

"Здатність України перешкоджати російській тактичній авіації, зокрема використанню плануючих бомб, є ключовою для ширшої оборони лінії фронту", - зауважили в британській розвідці.

Ймовірно, саме це і сталося минулої суботи, коли десятки дронів-камікадзе вдарили по аеродрому "Кущьовська", де базуються російські винищувачі Су-34 і Су-35, які щоденно використовуються для нанесення ударів по українських передових позиціях з використанням саме плануючих бомб.

За даними британської розвідки, кадри з місця цього удару свідчать, що дрони влучили в сховище з комплектами для плануючих бомб. Хоча наразі невідомо, чи було при цьому пошкоджено самі літаки.

Як зазначає автор публікації, суботній удар по авіабазі "Кущьовська" - не перший випадок, коли Україна атакує російські авіабази, де розташовані літаки, здатні скидати плануючі бомби. На початку квітня Україна влаштувала потужну атаку безпілотників на авіабазу Морозовськ під Ростовом.

"Хоча масштаби збитків остаточно невідомі, ця атака, схоже, підкреслила бажання України усунути загрозу плануючої бомби до того, як літак зможе злетіти", - наголошується у публікації.

Джерело: УНІАН