ЗСУ розповіли, хто з окупантів потрапляє в полон в Україні

Зображення українських військових, утримуваних окупантами
Зображення українських військових, утримуваних окупантами

У полон на Харківщині потрапляють не тільки громадяни РФ, а й найманці з-за кордону, зокрема з країн Африки. Про це повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону.

За його словами, серед тих, кого вже взято в полон є як мобілізовані, так і контрактники. Волошин також зазначив, що у полон потрапляють колишні засуджені, які приїжджають в Україну вбивати та виконувати накази російських керівників.

Крім того, він підкреслив, що до ЗСУ потрапляє багато представників іноземних держав, зокрема з країн Африки. Також вдається захоплювати в полон представників загонів "Шторм Z", "Шторм V" та ПВК "Вагнер".

Вони (росіяни) потрапляють в полон, є чимало відео, всі це прекрасно бачили, що вони піднімають перед нашими дронами табличку, читають українську молитву лише заради того, щоб потрапити в український полон

За словами Волошина, росіянам вигідніше потрапити в український полон, інакше російське керівництво вб'є окупантів самостійно за невиконання наказів.

Російські загарбники зазнали чималих втрат на Харківському напрямку, тож Кремль готується перекинути морпіхів з Тихоокеанського флоту в район Вовчанська.

Під час боїв під Вовчанськом українські морські піхотинці взяли в полон російського окупанта.

Французький телеканал TF1info оприлюднив ексклюзивні кадри допиту полоненого російського солдата. Окупант розповів про методи ведення війни в Росії, його примусове залучення до армії та розкрив стан російських окупаційних військ.

Читайте також