ЗСУ відновили позиції поблизу Торецька: аналіз ISW

ЗСУ укріплюють позиції поблизу Торецька
ЗСУ укріплюють позиції поблизу Торецька

Українські та російські війська оновили свої наступальні операції на Торецькому напрямку. ЗСУ змогли відбити кілька позицій в південній частині Нью-Йорка. Про це заявили експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Водночас, російські війська продовжують наступ на півночі Харківської області, але поки що немає офіційного підтвердження про їх успішність в цій операції. Інформація про бої між російськими та українськими військами була поширена зокрема з району Вовчанська та Глибокого.

Окупанти 15 липня продовжували наступ вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але поки що немає підтвердження про те, що вони змогли досягти своїх цілей. Російський блогер стверджував, що російські війська прорвалися на схід від Макіївки (на північний захід від Кремінної) на відстань 300 метрів. Проте, експерти ISW не бачили жодних доказів цьому.

Армія РФ продовжує наступ по району Сіверська, але поки що немає підтвердження щодо успішності цієї операції. Війська РФ активно наступали 14 та 15 липня в районах Білогорівки, Верхньокам'янського, Спірного та Виїмки.

Російські війська не змогли досягти значущих успіхів під час бойових дій біля Часового Яру 15 липня. Вони намагались атакувати в межах східного Часового Яру, біля Григорівки, Калинівки, Іванівського та Андріївки.

Російські та українські війська оновили свої наступальні операції на Торецькому напрямку. За геолокаційними знімками, які були опубліковані 14 липня, видно, що українські сили відбили кілька позицій в південній частині Нью-Йорка. Згодом, 15 липня, російські війська невеликим чином просунулися на схід від Північного.

До того ж, російські війська виявили активність на північний захід від Авдіївки. За геолокаційними знімками, опублікованими 15 липня, видно, що російські війська просунулися в межах центральної Євгенівки.

Окупанти оновили свої наступальні операції на захід від Донецька. Проте, поки що немає офіційного підтвердження щодо їх успішності в цих діях, особливо в районі кордону Донецько-Запорізької області.

15 липня тривали бойові дії на заході Запорізької області, але поки що немає підтвердження про зміну лінії фронту. Були також бої на лівому березі Херсонщини, зокрема поблизу Кринок.

Читайте також