ЗСУ відвоювали території на сході Часового Яру: аналіз ISW

ЗСУ відвоювали території на сході Часового Яру: аналіз ISW

Українські війська недавно відновили контроль над територіями на сході Часового Яру і здійснили протидію російським силам у Вовчанську. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними від 22 травня, російські війська продовжують наступ на північ від Харкова, але немає офіційно підтверджених змін у лінії фронту. У той же час, українські сили відбили атаку російських військ і контролюють більшу частину Вовчанська. Російські блогери стверджують про поступ російських військ на схід від Вовчанська.

Російські війська проводять наступальні дії на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але також немає підтверджень про зміни у лінії фронту.

Незаконні війська продовжують наступ на Сіверському напрямку, але поки що немає офіційних даних про переміщення лінії фронту в цьому районі.

Українські війська відновили контроль над частинами східного Часового Яру. За геолокаційними кадрами, українські сили повернули декілька будівель в мікрорайоні Канал. Водночас Міністерство оборони Росії заявляє про захоплення Кліщіївки, але є докази присутності українських сил в цьому населеному пункті.

Російські сили недавно посунулися на північний захід від Авдіївки. За геолокаційними кадрами, вони достроково досягли східної околиці Новоолександрівки.

Окупанти мають незначні успіхи на південний захід від Донецька. За геолокаційними кадрами, російські війська трохи продвинулися на південний захід від Новомихайлівки. Також їм вдалося посунутися в районі кордону Донецько-Запорізької області, в межах південного Старомайорського.

За даними з 22 травня, тривають бойові дії у Запорізькій області, але немає підтверджень про зміни у лінії фронту. Також довготривалі бої відбуваються на лівому березі Херсонщини, зокрема під Кринками.

Читайте також: