Ядерна російська ракета «Сармат» вибухнула під час випробувань (фото)

Вибух ядерної російської ракети «Сармат» під час випробувань
Вибух ядерної російської ракети «Сармат» під час випробувань

В Росії стався вибух ядерної міжконтинентальної балістичної ракети РС-28 "Сармат". Інцидент трапився 20 або 21 вересня. Про це повідомляють OSINT-дослідники, які посилаються на супутникові знімки Planet Labs.

Дослідники стверджують, що ракета, ймовірно, вибухнула під час заправки на полігоні. Тому стратегічний розвідувальний літак НАТО Cobra Ball уникає цього району з моменту інциденту.

«Як зрозуміло, випробування РС-28 "Сармат" виявилися повним провалом. Ракета здетонувала в шахті, залишивши великий кратер і зруйнувавши полігон. "Сармат" - це ракета на рідкому паливі, тому така аварія могла статися під час заправки. Це може пояснити відсутність активності Cobra Ball в день інциденту… Зверніть увагу на чотири пожежні машини, які відреагували на лісову пожежу», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, недавно західні країни допускали можливість використання Росією ядерної зброї через переоцінку підтримки Кремлем з боку Китаю. Однак зараз на Заході не вважають ймовірним використання РФ навіть тактичної ядерної зброї.

У 2022 році США попередили Росію, що у разі використання ядерної зброї проти України Вашингтон вступить у війну. Було також детально описано можливий удар по військовим силам Росії.

Читайте також