Як чоловік із Японії накопичив 132 мільйони єн і вийшов на пенсію

Японський чоловік з грошима
Японський чоловік з грошима

Японець з фінансовою незалежністю в 132 млн єн

45-річний чоловік з Японії вирішив залишитися анонімним, ставши об'єктом уваги в соціальних мережах. Він оголосив про досягнення фінансової незалежності й дострокового виходу на пенсію. Протягом років чоловік працював на стабільній, але напруженій роботі і накопичив 132 млн єн (близько 31,3 млн гривень).

Японець пише у соцмережах про досягнення цілі FIRE (Financial Independence, Retire Early), досягненої після двадцяти років і десять місяців економії. Працюючи з початку 2000-х, він займався високовідповідальною роботою з постійними піковими навантаженнями і проводив багато часу в офісі після опівночі. Незважаючи на приємний дохід, він не залишив цю роботу на користь менш напружених варіантів, але пристосував своє життя для максимального збільшення накопичень.

Рівень його економії і відмов викликав здивування. Він вирішив зібрати 100 млн єн якнайшвидше, тому змінив спосіб життя. Він перейшов на проживання у компанійному гуртожитку за 30 000 єн на місяць, збирав побутові речі зі сміттєвих баків та використовував купони на знижки. Влітку він відмовився від кондиціонера, а взимку обійшовся вправами й ковдрами.

Він також оголосив досягнення цілі, накопичивши 132 млн єн і вийшовши на пенсію достроково. Також він написав книгу про свій досвід FIRE, яка стала успішною і додатково забезпечила його фінансову незалежність.

Читайте також