Як швидко нагострити іржаві ножиці: незвичний спосіб

Ножиці доволі часто за активного використання стають тупими. А гострити їх не так просто.

Але є один спосіб, який допоможе швидко нагострити ножиці навіть, якщо на лезах з'явилася іржа, пише Gazeta.ua.

Для того, щоб зробити ножиці знову гострими, знадобиться зубна паста. Потрібно нанести її на всю поверхню лез. Для заточування можна взяти точильний камінь, а якщо його немає, підійде й звичайна керамічна тарілка. Її потрібно перевернути й насипати на обідок столову ложку солі. Потім потрібно додати трохи оцту.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Заточування ножиць об обідок дня тарілки слід починати з внутрішньої сторони леза різкими швидкими рухами в напрямку зверху вниз. Завдяки солі дно тарілки по текстурі буде схоже на поверхню точильного каменю. А завдяки оцту леза будуть добре очищатися від іржі.

Зубна паста допоможе збільшити тертя між лезом та обідком тарілки. Це також покращить процес.

Після заточування ножиці потрібно ретельно промити. Якщо регулярно доглядати за ножицями, можна суттєво продовжити термін їхньої служби.

Брудні ручки на газовій плиті й жирний наліт ‒ проблеми, яких не вдається уникнути на жодній кухні. Проте їх легко виправити, якщо знати кілька простих методів. Найлегші способи зробити ручки плити чистими зібрала Gazeta.ua.

Пиво може бути не лише приємним доповненням до зустрічі друзів чи відпочинку. Як не дивно, його використовують і в кухонних справах. Пивом, наприклад, дуже легко почистити сковорідку від нагару