Ялта частково залишилася без світла

Ялта без електрики
Ялта без електрики

Ялта знеструмлена через аварію

Підприємство "Крименерго" повідомило, що частина Ялти залишилася без електроенергії через аварію.

Аварія призвела до часткового відключення енергопостачання в 10-ому мікрорайоні Ялти та на прилеглих вулицях. 27 трансформаторних підстанцій були знеструмлені, що призвело до відсутності електрики у 1477 осіб.

На місці аварії працює бригада "Крименерго", яка проводить ремонтні роботи. Очікується, що проблему з електропостачанням вдасться вирішити протягом трьох годин.

Раніше аварійні відключення світла сталися у багатьох районах Криму, зокрема в Ялті, Євпаторії, Алушті та Сімферополі. Глава російського Криму Сергій Аксьонов повідомив, що це сталося через аномально спекотну погоду. Також були зафіксовані масові відключення світла в Керчі та Феодосії.

В Україні також передбачено відключення світла через спеку. У вечірні години застосовується перший етап графіка відключень, який триватиме з 18:00 до 21:30.

ДТЕК планує повернути у роботу 60-70% втраченої генерації до жовтня. Ця генерація була втрачена навесні цього року через російські масові обстріли.

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький раніше прогнозував зменшення відключень світла у серпні-жовтні. Він зазначив, що дефіцит електроенергії поступово зменшуватиметься, якщо не буде нових масштабних обстрілів.

Читайте також

В Одесі пролунали вибухи: що відомо
сьогодні, 00:02 17 переглянули
В Одесі пролунали вибухи: що відомо