Аналітики ISW розповіли про ситуацію на Харківщині та Донецькій області: карти просування окупантів

Карта просування окупантів на Харківщині та Донецькій області
Карта просування окупантів на Харківщині та Донецькій області

Окупанти продовжують ротацію на Харківщині і мають просування на Донеччині

Окупанти проводять ротації в районі Вовчанська на Харківщині та мають просування на Донеччині, повідомляє "Хвиля", посилаючись на аналітику Інституту вивчення війни.

З початку агресії, Росія продовжує наступати на різних ділянках фронту, намагаючись прорвати оборону українських військ. Бойові дії тривають у районі Глибокого та Липців на Харківщині, а також у районі Вовчанська та Тихого. За словами російських пропагандистів, українські війська нещодавно втратили свої позиції у Вовчанську, але ці зміни на фронті не отримали підтвердження.

Зокрема, у Вовчанську російські загарбники проводять евакуації та внутрішні ротації на передових позиціях. У півночі Харківської області діють підрозділи російської 83 повітряно-десантної бригади.

У міжчас, на Донбасі ворог виявляє активність, виконуючи десятки штурмових дій за добу, у спробі прорвати оборону ЗСУ. Ворог атакує на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського, на південний схід від Сіверська в районі Івано-Дар'ївки, Виїмки та Спірного, а також на південь від Сіверська в районі Переїзного.

Крім цього, російські війська продовжують наступальні операції у районі Часового Яру, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не зафіксовано. Також, окупанти здійснювали наступальні операції в районі мікрорайонів Новий та Жовтневий у східній частині Часового Яру, на північ від міста у напрямку Григорівки, на схід у районі Іванівського та на південний схід від Часового Яру у районі Кліщіївки та Андріївки.

Нагадаємо, що Росія запустила більше далекобійних дронів до України, ніж навіть сама Україна.

Читайте також