Аналітики назвали головну мету саміту БРІКС

Головна мета саміту БРІКС
Головна мета саміту БРІКС

Західні аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Росія може використати саміт БРІКС для посилення своїх військових дій в Україні. На саміт у Казані з'їхалися 36 світових лідерів, включаючи генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, міністра торгівлі та промисловості Талібану Нуруддіна Азізі, віцепрем'єра Сербії Олександра Вуліна та президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

Російський президент Володимир Путін вже встиг зустрітися з китайським лідером Сі Цзіньпіном, прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді та президентом ПАР Сирілом Рамафосою. Аналітики вважають, що Росія зміцнює свої відносини з незахідними країнами і може укласти угоди або створити торгові механізми, що допоможуть їй підтримувати військові дії в Україні та оминути західні санкції.

Саміт БРІКС у Казані

У Казані стартував 16-й саміт БРІКС, до якого запрошено країни з розвиваючимися економіками та значним впливом у світі. Станом наразі, в ньому беруть участь представники 36 країн та шість міжнародних організацій, включаючи генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша.

На полях саміту було зустрічено російського президента Володимира Путіна лідерами Китаю та Індії. Прем'єр Індії Нарендра Моді заявив, що його країна готова сприяти припиненню війни в Україні. Лідер Китаю Сі Цзіньпін сказав, що зараз відбуваються незвичайні зміни в міжнародній ситуації і намагається знайти шляхи виходу з хаотичної ситуації, яка не була бачена протягом століть.

Читайте також