Аналітики Ua1 пояснюють чому українські спеціалісти у сфері розробки ігор заробляють більше айтішніків

Зарплати українських спеціалістів у сфері розробки ігор продовжують зростати навіть в умовах повномасштабної війни. Аналітики пов'язують це зі стрімким розвитком сфери міні ігор для мобільних пристроїв. Користувачі все більше переходять на смартфони та втрачають інтерес до ПК та ігрових консолей. Як наслідок - розробники ігор все більше уваги приділяють саме розробкам для смартфонів.

Геймдев-фахівцям почали платити більше в останні півроку

Аналітика заробітних плат геймдев-спеціалістів показує позитивну динаміку протягом останніх місяців 2022 року. Причому, як стверджують представники студії ігор Ua1, це актуально як для технічних спеціалістів, так і для нетехнічного персоналу, як наприклад, фахівців з HR та рекрутингу. В цілому, статистика демонструє, що в ігровій індустрії оплата праці вища, ніж загалом в ІТ.

В цілому, зарплата технічних спеціалістів у GameDev зросла з 3290 до 3950 доларів. Ключові спеціалісти сфери в кінці 2022 року отримували такі заробітні плати:

досвідчені програмісти рівня Middle - 2500 доларів (на 300 доларів більше ніж раніше); рівня Senior - 3700 доларів (+200 доларів); тестувальники рівня Junior - 650 доларів (+50); тестувальники рівня Middle - 1500 доларів (+200); 3D Artist - 1750 доларів (+200); 2D Artist - 1200 доларів (-125).

Що стосується нетехнічного персоналу, то заробітна плата таких фахівців також зросла. Зокрема, в ігровій індустрії фахівцям з HR та рекрутингу платять 1500 доларів, тоді як в сфері ІТ такі спеціалісти отримують 1200 доларів.

Якщо розглядати окремі категорії ринку геймдеву, то очевидно, що найприбутковішими зараз є проекти з розробки міні ігор для мобільних гаджетів. Цей ринок останні кілька років показує стабільно високу позитивну динаміку. Користувачі все більше переходять на смартфони і тому обирають саме міні ігри. Відповідно компанії-розробники заробляють все більше і готові платити свої фахівцям більшу заробітну плату. І чим більшим стає ринок, тим більша потреба у фахівцях відповідної кваліфікації.

Багатонаціональна студія розробки ігор UA1 Lviv Games з офісами на Мальті та в Україні активно шукає розробників. Компанія формує команду професіоналів для створення ігор ААА-якості. Більше інформації про відкриті вакансії та вимоги до претендентів на сторінці контактів.